Frågor & Svar

 

Fråga

Varför har Purolett dubbla värmeslingor?

 

Svar:

Dubbla värmeslingor har många fördelar, för det första så fungerar Purolett utmärkt med bara en av dem i gång, därför kan Purolett användas när det inte finns tillräckligt med ström för två värmeslingor. Detta tillåter även användning med solceller och konverter.

 

En till fördel är att om en värmeslinga skulle gå sönder så är går toaletten fortfarande att använda utan problem, fram till det att en ersättning har installerats!

 

Med dubbla värmeslingor har vi ett lägre Watt tal per slinga, vilket ökar deras livslängd.

 

Fråga

Kan man använda diesel eller bensingenerator för att driva Purolett?

Svar:

Ja! Eftersom Purolett inte har några kretskort, som billigare generatorer har en tendens att förstöra med sin ojämna strömförsörjning.

 

Fråga

Behöver förbränningstoaletter från Purolett stå uppvärmda över vintern?

Svar:

Purolett förbränningstoaletter tål minusgrader, de kan stå i ouppvärmda och kalla utrymmen på vintern. Detta eftersom har som sagt inga temperaturkänsliga komponenter.

Fråga:

Behöver man visa bilder på installation och toaletten för att garantin ska gälla som hos andra märken. 

 

Svar:

Nej, det behövs inte. Garantin gäller alltid hos oss.

 

Fråga:

Varför har Purolett slutet luftsystem?

Svar:

Ett slutet luftsystem har många fördelar!

Förbränningstoaletter förbrukar ungefär 200 kubikmeter luft i timmen under förbränning. Denna luft måste tas någonstans ifrån, för att sedan lämna huset tillsammans med avgaserna. Utan slutet luftsystem så tas denna luft helt enkelt från rummet, som därför kyls ner. Utan slutet luftsystem så måste man dessutom installera en stor ventil, vilket kyler ner huset.

 

Med vårt slutna luftsystem så tas luften istället utifrån direkt in i toaletten via ett separat rör. Detta sker med mindre påverkan på temperaturen i huset, och du slipper montera en ventil på väggen!

 

Fråga

Krävs det regelbunden service av Purolett förbränningstoalett?

 

Svar:

Nej, Vi har omsorgsfullt designat Puroletts förbränningstoaletter med driftsäkerhet i åtanke. De kräver bara regelbunden rengöring.

 

Fråga

Hur många personer kan använda Puroletts förbränningstoalett per dag. Vad är kapaciteten?

 

Svar:

Detta är en oerhört svår fråga att svara på, eftersom detta beror på mängden. Vuxna som ätit/druckit minskar antalet gånger jämfört med små barn. Det som också påverkar kapaciteten är asklådans volym, och tiden för förbränning. Purolett har marknadens största asklåda på nio liter. Vårt manuella timersystem och utformningen på förbränningskammaren gör att Puroletts förbränningen troligtvis är snabbast på marknaden.

 

Fråga

Har Purolett någon indikatorlampa/display som meddelar att service måste utföras för ca 3.000:- för att garantin ska fortsätta gälla?

 

Svar:

Nej.

 

Fråga:

Om till exempel en värmeslinga skulle gå sönder behöver jag då anlita en reparatör?

 

Svar:

Ja, du kan själv byta värmeslinga om du är lite händig.

 

Fråga:

Hur fungerar kallrasskyddet som Purolett är ensam på marknaden med?

 

Svar:

Vårt kallraskydd öppnar och stänger automatiskt, och minskar kallraset i din toalett.

 

Fråga:

Var tillverkas Purolett?

 

Svar:

Purolett tillverkas i Älvsjö utanför Stockholm med underleverantörer i Vallentuna, (Plåt) Nyköping (Plast) och Skåne (Värmeslingor). Våra elkomponenter kommer mestadels från Europa.

 

Fråga

Hur lång är garantin?

 

Svar:

Garantin är på 3 år.

 

Fråga:

Varför har inte ni något serviceavtal?

 

Svar:  

Vi anser att det vore oärligt att låta kunden betala för att byta ut delar som ska hålla, och annars helt täcks av garantin.

 

Ett serviceavtal brukar kosta tre till fyra kronor per användning av toaletten. Vi anser att kunden inte ska behöva stå för denna kostnad, när allt ändå ingår i garantin. Detta är en av anledningarna att vi har utvecklat en servicebefriad förbränningstoalett.

Kom ihåg

Din Purolett behöver ingen regelbunden service, bara vanlig rengöring. Saltet från från ditt urin kommer med tiden samlas i asklådan eftersom det inte kan avdunsta. Saltet tar du bort genom att fylla asklådan med vatten och låta stå ett par timmar, några droppar ättika i vattnet underlättar processen.
Även utluften behöver rengöras ibland, helst två gånger om året. Utöver detta städas din Purolett som en vanlig toalett .

en_GBEnglish